• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves DOKTOR ÚR/NŐ! Hónapok óta zsibbad a kezem könyöktől lefelé a térdeimben is időnként belenyilal a fájdalom legujabb problémám, hogy bedagad a lábfejem! Évek óta a szétfagynak a végtagjaim időjárástól függetlenül főleg a kezemet érinti, annyira, hogy akkor fogni is alig bírok! Sokat dolgozok számítógépen és ujjabban, ha 10 percél tovább használom az egeret, akkor erős fájdalom jelentkezik! Várom válaszukat! Köszönettel! K. Dóra

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Dóra! Valsózínűleg a fázékonyság hátterében Rayanud syndroma áll, mely a kis erek fokozott összehúzódása miatt van hidegben. Ezt a hidegtől való védelemmel, és esetleg értágítókkal lehet megelőzni. A lábfejdagadást meg kellene mutani a háziorvosának, hogy megnézze. El kell dönteni, hogy ízületi problémáról van-e szó, vagy bőr alatti vizenyő, más okból. Itt elsősorban a látott kép dönt, illetve az, hogy a laborvizsgálatok mit mutatnak. A zsibbadás az egerezés miatt is lehetséges, ezt csak pihentetéssel, időszakor tornákkal, illetve gyulladáscsökkentő kenőcsökkel lehet megszüntetni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. május 07., 12:26; Megválaszolva: 2011. május 11., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: