• PVNS

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 21 éves, tanuló vagyok. 10 éve folyamatosan erősödő spontán jobb térdízületi bevérzésem miatt kezeltek ország szerte. 2 éve derült ki, hogy PVNS-em van. Szeretnék megtudni minél többet a betegségről, leginkább a betegség gyakorisága érdekelne. Legjobb tudomásom szerint ritka betegség, de mennyire is ritka? Elég sok mindent tudok már a betegségről, de ha lehet, szeretném kb tudni, hogy magyar vonatkozásban mennyi beteg lehet. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel

        Dr. Veress Dóra válasza a PVNS, izületi betegség témában

        Kedves Kérdező! A PVNS valóban egy nagyon ritka betegség, két formája ismert: diffúz és lokalizált. Amerikai adatok állnak rendelkezésre a gyakoriságra vonatkozóan. Ezek szerint a diffúz formában 1 millió emberre számolva 2 új eset van évente, a lokalizált formánál évente 9 új eset/1 millió ember van. Valószínűleg Magyarországon is hasonló a betegség előfordulása.


        Kérdés: 2011. április 30., 11:24; Megválaszolva: 2011. május 02., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: