• MR vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1991-1999 között 3x volt gerincműtétem. Most a házi orvosom elküldött MR vizsgálatra. Valószínűsíti, hogy megkellene műteni 4jére is. A véleménye érdekelne. A leletem eredménye: Ágyéki discusok dehydratáltak. Az L. IV.- S.I. csigolyák közötti rések diffuse szűkebbek. Az L. IV.-S.I. csigolyákon Modic II. degeneratiok láthatóak. Az L.V. discus jelentősen ellapult, jobb oldali lateralis protrusioja látható. A jobb eredő S.I. gyök körül kevés hegszövet látható és durazsák jobb oldalára kitapadt. A többi magasságban hernia, gyöki compressio nem látszik. A conus medullae az L.I csigolya magasságáig ér, normál jelintenzitású. Vélemény: polydiscopathia lumbalis. Protrusio disci L.V. éaterális l.d. Válaszát előre is köszönöm . Egy három gyerekes anya

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        Pontos választ azért nehéz adnom, mert az Ön problémája az idegsebészet tárgykörébe tartozik, Ők ezen betegségnek a specialistái. A mindennapok során azonban mégis találkozom ilyen esetekkel és gyakran konzultálok idegsebésszel hasonló ügyben. Az eddigiek alapján olvasva a leletét elsősorban még a konzervatív (gyógyszeres, fizikoterápiás) kezeléseket részesíteném előnyben, ha nincs neurológiai tünete (vizelet tartási panasz, izombénulás, járás képtelenség, tűrhetetlen fájdalom). Pontos válaszért keresse fel korábbi kezelő orvosát, vagy egy idegsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 29., 15:45; Megválaszolva: 2011. május 03., 23:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: