• Műtét nélkül felépülhetek-e ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr(nő)! Egy MR leletből idézek. A lumbalis gerincszakaszon balra convex scoliosis van .A lordosis íve elsimult. Az alsó háti csigolyákon egy-egy apró Schmorl herniatio észlelhető. A csigolyák peremei helyenként enyhén megnyúltak. A lumbalis discusok különböző fokú dehydratios jelvesztést mutatnak. Az L.III.-IV. közti discus dorsal felé keskenyebb és dorsalisan enyhe bal túlsúlyú előboltosulást mutat. Az L.IV.-V. közti discuson ugyancsak dorsalisan bal túlsúlyú protrusio látszik,mely a bal oldali gyököt eléri,de csak enyhén comprimalja. Az L.V.-S.I. közti discus ugyancsak dehydralt,magassága jelentősen csökkent és dorsal felé ellapult és jobb túlsúllyal herniatiot mutat,mely a jobb oldali recessust kitölti és a jobb oldali gyököt comprimalja. A conus medullaris alsó vége az L.I. felső széle magasságában van,rajta kóros jelmenet nem látszik. A jobb lábam a sarkamig teljesen el van zsibbadva. Szeretném tudni hogy ebből tudna nekem valami biztatót mondani. Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        Az Ön esete az idegsebészet tárgykörébe tartozik. Pontos választ Ők tudnának adni arra vonatkozóan, hogy mi a pontos teendő. Vizsgálat nélkül, csak a leírásra támaszkodva azt tudom mondani, hogy a műtét lesz az egyetlen megoldás az Ön számára. van egy kiszakadt és két kezdődő sérva. A kíméletes életmód és az izomlazítók szedése Önmagában már nem elég. keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést a továbbiak megbeszélése céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 28., 21:20; Megválaszolva: 2011. május 02., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó