• Csomók a derékban és karban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Párom jobb oldalán több kitapintható csomót gócot véltünk felfedezni. a dereka jobb oldalán a vese környékén illetve a jobb felkar könyék feletti , külső hajlatán. Volt már hasonló csomósodás a jobb térd felett, de elmúlt. Az építőiparban dolgozik és nehéz fizikai munkát végez. Nem gondoljuk, hogy rákos daganat volna, de tanácstalanok vagyunk, hogy mi lehet ez, illetve nem tudjuk eldönteni, hogy merre induljunk az orvosi területek közül. Én már javasoltam, hogy nézessük meg elsőre egy sportmasszőrrel. Ön mit javasol szakemberként? Válaszát előre is nagyon köszönjük!Üdvözlettel bimba975

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csmók a karban és hátban témában

        Tisztelt KÉrdező! Én sem gondolnám, hogy daganatos eltérés okozza a csomókat. Több eltérés okozhat ilyet, pl. izomzatban annak bekeményedése, vagy a zsírszövetben jóindulatú zsírcsomók, amelyek azonban állandóak, nem tűnnek el. A masszőrt mindenképpen meg lehet próbélni, illetve izomlazító kenőcsöt, tablettát is meg lehet próbálni. Más gyulladásos betegségekhez is társulhat csomó, pl. sokízületi gyulladáshoz, theumatoid arthritishez, vagy sarcoidosishoz, mely elsődlegesen a tüdőt szokta érinteni, és egy immunbetegségről van szó. Ha ilyenre van gyanu, akkor belgyógyászaton, illetve reumatológián kell kivizsgáltatni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 27., 21:14; Megválaszolva: 2011. május 02., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: