• Discopathia?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot ! Kérem értelmezze a leletem. Derékfájás miatt beutaltak röntgenre, a lelet a következőt tartalmazta, amit nem nagyon értettem: A háti kyphosis csaknem teljesen elsimult. A lumbalis lordosis és a sacrum dőlése megtartott. Scoliosis nem igazolható. Az L. V. csigolya magassága dorsal felé kissé csökkent. A zárólemezek megtartottak. Az L. III-V. intervertebralis rések dorsal felé ék alakban szűkebbek, ez a praesacralis résnél kifejezettebb. Az ábrázolódott gerincszakaszon egyéb kóros csontszerkezeti eltérés nem mutatható ki. Vél: A háti kyphosis csökkent. Az alsó lumbalis résekben discopathia gyanúja felmerül. Mik a teendőim? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a discopathia témában

        Kedves Kérdező! A gerincröntgen leírása annyi lényeges információt tartalmaz, hogy a deréktájon a csigolyák közti porckorongok laposabbak. Ezt nevezik discopathianak, ami gyakran derékfájást okoz. Annyit tehet magáért, hogy kerüli a nagy fizikai megterhelést, és a gerincet érő apró traumákat, a rezgéssel járó munkákat. A fájdalomcsinllapításra izomlazító, fájdalomcsillapító krémek használhatóak, illetve nem steroid gyulladásgátlók javasoltak. Emellet javasolt fizioterápiára járni, ez lehet fürdő, masszírozás, iszappakolás.


        Kérdés: 2011. április 22., 11:39; Megválaszolva: 2011. április 24., 01:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó