• Sacroileitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kicsit több, mint egy hónapja küzdök derékfájdalommal, ami kisugárzik a jobb lábamba, és a fartájékra, kicsit zsibbad is.Leleteim eredménye:Túlsúllyal sacroiliacalis rések közelében,rések tágassága megtartott.Laborom:CRP 0,14, WE 4, jelenleg gyull.aktivitás nincs. MR vizsgálat van még hátra. Nagy fájdalommal küzdök, persze ki lehet bírni, az orvosom felírt Rantudil Forte-t, és ha azt nem bírnám szedni, Contramalt. Nem bírtam szedni, mert nagyon rosszul voltam tőle. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint, ha semmiképp nem szeretnék szedni nem szteroid gyulladáscsökkentőt, akkor kérhetem az orvosomat, hogy adjon be inkább szteroid injekciót, vagy valami más alternatív megoldást javasoljon a fájdalom enyhítésére? Ha a labor szerint nincs gyulladás, akkor ez a mai napig így is van és nem gyulladhatott be időközben?Ön mit javasolna a fájdalom enyhítésére, amennyiben egyáltalán nem bírja a gyomrom a nem szteroid gyulladáscsökkentőket? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: M.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás témában

        Tisztelt KÉrdező! Meglehet próbálni gyomorvédőt, vagy olyan NSAID-ot, mely nem bántja a gyomrot, mert ezekből is van választék. Természetesen ha egyáltalában nem bírja, akkor szóba jön helyi Diprophos infiltráció is, de előtte fizioterápiát próbálnék még.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. április 20., 13:48; Megválaszolva: 2011. április 24., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: