• Mit ír a térd röntgen és milyen kezelés kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszelt Doktornő/Doktor Úr! Kérem segítségét az alábbi röntgen lelet értelmezében,és javaslatát : Mindkét oldalon a térdizületi rés főleg mediálisan mérsékelten beszűkült,itt az íz felszinek sclerotikusak.Bal oldalon az eminentiak kihegyezettek.A bal oldali patello femorálisrés is szűkebb. Édesanyám szorgalmas , aktív asszony, de az utóbbi időben egyre erősebb és folyamatos fájdalma van a térdeiben.Ez megakadályozva a napi tevékenységeiben.A gyaloglás sem megy.Járása imbolygó ,hintázó. A fenti röntgen eredmény alapján milyen irányban kell elindulnunk,m ilyen kezelésre van szüksége. Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Kedves Kérdező! A röntgenlelet az édesanyja korából adódó porckopást ír le, így ezzel nagyon tennivaló sincs. A megoldás a megfelelő fájdalomcsillapítás, illetve a gumírozott térdszorító használata, ami megtámasztja és melegíti is egyben az izületet. Ezek mellett megpróbálhatják a porcerősítő készítményeket is. Fontos, hogy az édesanyja ne erőltesse a térdét, de a mindennapi rendszeres mozgást se hagyja abba! Ha tovább szeretnék vizsgáltatni az édesanyját, akkor a reumatológiára vagy az ortopédiára érdemes elmenni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 19., 19:56; Megválaszolva: 2011. április 20., 22:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: