• Térd alatti csontkinövés!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Bogdán Aurél úr kérdésem a következő:a térd kalácsom alatt a sípcsontom felső részen helyezkedik el egy csont kinövés ami gyerekkoromban kezdet kialakulni és azóta meg van!(eléggé nagy )szeretném megtudni hogy milyen hátrányaim lehetnek ebből!úgy érzem hogy a sípcsontom és a térdkalácsom közötti szalagom ez miatt nem látja el rendesen a funkcióját, hiszen pont alatta van!kérem segítsen megértenem hogy mi ez csontdeformáció és hogy zavarhat-e a mozgásban?(sportoló vagyok)és hogy fejlődhet-e kevésbé a bal tér körüli izmok ez miatt!!! Válaszát előre is nagyon köszönöm szépen!!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csontkinövés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni, de elmondása alapján Önnek gyermekkorában Osgood-Shlatter betegsége lehetett. Ez a hirtelen növekedésnek induló és az átlagnál többet sportoló 12-16 évesek betegsége. Azon a ponton, ahol a térdkalácsot rögzítő szalag tapad, ott kialakul egy steril gyulladás a megerőltetéstől esetleg az adott csontrész elégtelen keringésétől, és a csontnövekedés nem a megfelelően történik. Létrejön ez az elváltozás amit észlel jelenleg is. Ennek a növekedése a testmagasság növekedésének befejeződésével megáll. Jelenléte okozhat panaszokat, zavarhatja a mozgást, instabilabbá válhat a térde, nehezíti a guggolást, térdelést. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatokat követően el tudják dönteni, hogy szükséges -e valamilyen beavatkozás.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 18., 19:37; Megválaszolva: 2011. április 20., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: