• Sípcsonttörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszadó, 3 hete sípcsonttörést szenvedtem, az elmozdulás miatt uth velőűrszegelést hajtottak rajtam végre. A csontot nem tudták rendesen összeilleszteni, kb 2 mm távolság van a két csont között. A 3 hetes controllon az orvos azt mondta, hogy a felső fix reteszt el kell távolítani, hogy összecsússzon a két csont a saját testsúlyamtól. Kérdésem: Mivel jár ez a beavatkozás? Rövidebb lesz a lábam? A beavatkozás után járhatok a lábamon? A beavatkozásra azért van szükség, mert abszolúlt nem gyógyul a lábam? A válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a velőűrszegezs, sípcsonttörés témában

        Ez a beavatkozás rendszeres az UTN szegeknél. Három hétig statikusan van rögzítve és nem terhelhető a végtag. Ez alatt elkezdődik a csontosodás. 3 hét után az egy csavar kivételével (a beavatkozás 5 perc) a rendszer dinamikussá válik, és a mikor részlegesen rálép, akkor a szeg mentén kis mozgás alakul ki a törtvégek között serkentve és tökéletesítve a gyógyulást. A megfelelően elvégzett műtétet követően nem várható végtaghossz különbség. Hogy az Ön esetében is erről van-e szó, esetleg van valami komplikáció azt vizsgálat és a röntgen filmek ismerete nélkül nem tudom megmondani, de nem feltételezem.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 18., 14:15; Megválaszolva: 2011. április 20., 00:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó