• Térdprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A jobb térdemmel van olyan probléma,ha guggolást vagy has magasságba való gyakorlatokat végeznék akkor másnapra bedagadna. Voltam régebben vele orvosnál már,elküldtek reuma-orvoshoz ahol vettek vért..pontosan nem emlékszek,hogy végül is reumás voltam-e. Felírtak ibubrofen tartalmú krémet,ha bedagadna. Azt mondták megerőltettem és ezért dagad be.(lehet,hogy a szobabiciklitől - egyszer sokat bicikliztem vagy egy tornaórán sokat kellet a tornateremben gugolva ugrálni) Van úgy,hogy "kiakad" valami...ilyenkor kiszoktam nyújtani lassan a lábam és vissza"ugrik" ott valami. Hallottam szalag nyúlásról lehet ,hogy az van nekem is? Azt csak műtéttel lehet megoldani,hogy rendbe jöjjön?(létezik rá valami gyakorlat) Köszönöm a választ

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül pontos választ nem tudok adni. Elmondása alapján több dolog is elképzelhető. A szalagok megnyúlása mellett szóba jön a térdkalács részleges ficama, az ízületi porc valamilyen károsodása, esetleg a meniscus sérülése. Fizikális vizsgálat, ultrahang esetleg MR vizsgálatot követően pontosabban meg lehet adni a diagnózist. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 16., 15:15; Megválaszolva: 2011. április 20., 00:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó