• Gerincsérv gyógyszer vagy műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta húzódó gerincbántalmam (most már gerincsérvem) van, ami nem javul. Legfrissebb MR-eredményem a következőket írja: „A lordosis íve csökkent. A sacrum dőlésszöge fokozottabb. L5-S1 discus laposabb, T2 súlyozásnál jelszegény szerkezetű, szintjében széles alapú, centralis és enyhén jobb túlsúlyú, max. 8 mm vastagságú discus hernia ábrázolódott, emly nyomja a durazsákot, érinti az eredő S1 gyököket, de rajtuk lényeges compressiot nem okoz. Több szintben hernia, protrusio nem igazolódott. Vélemény: Discopathia et hernia disci L5-S1.” Tüneteim: alkalmanként egészen a jobb lábfejig kisugárzó erős fájdalmak és ami a legnehezebben elviselhető, az az, hogy minden egyes éjszaka, hanyattfekvések során arra kell ébrednem, hogy „majd meghalok” az erős fájdalomtól. A csípőmet megemelni ahhoz, hogy oldalra forduljak iszonyatosan fájdalmas és nagyon nagy erőfeszítésembe telik. Zsibbadásokat még hál istennek nem érzek. Az szeretném megtudni,hogy az eredmény alapján szükséges –e már valamilyen orvosi kezelést igénybe vennem? Életmódbeli változásokkal kapcsolatos javaslatokat/tanácsokat várnék, hogy pl. ha elkezdeném a rendszeres (heti 1 alk.) úszást, az segítene –e? Mi indokolná a műtét szükségességét, amit persze nem szeretnék?

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel egy idegsebészt, aki vizsgálatokkal meg tudja mondani Önnek, hogy lehet-e és érdemes -e gyógyszeresen kezelni, vagy már csak a műtét jön szóba!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. április 12., 18:09; Megválaszolva: 2011. április 14., 23:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: