• Kell-e műteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr: A 16 éves lányomnak eltört a kulcscsontja 3 hete, akkor a rtg azt mutatta hogy a lobb oldali clavicula középső harmadában áthatoló törés van 15 fokos caudalis nyitottságú tengelyeltérés észlelhető. A mai rtg már 40 fokos eltérést mutat. Kérdésem az lenne kell e műteni. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Dobák Anikó

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kulcscsont törés témában

        Vizsgálat és röntgen ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Általában az mondjuk, ha a törtvégek érintkeznek és nem olyan jelentős a szögeltérés. Az érintkezésről nem tetszett nyilatkozni, de a szögeltérés elég nagynak tűnik. Így látatlanban én a műtétet javasolnám.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 11., 14:48; Megválaszolva: 2011. április 13., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: