• Izommozgások

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 59 éves nő vagyok. Minden évben egyszer, kétszer eljárok sielni. Elég sokat mozgok, teniszezek, táncolok. Az idén is elmentem sielni, valószinű nem volt megfelelő a felkészültségem. Az első nap egy rövid kék pálya lecsuszásza után egy fekete pályán folytattam a sielést egy társasággal, ami valószinű hogy nagyon igénybe vette a nem kellően bemelegitett izmaimat. Azóta minden alkalommal amikor megpihenek, főleg ha lefekszem, az izmaim az egész testemben elkezdenek ugrálni, vibrálni, hol itt, hol ott. Meglehetősen hosszu ideig tart ez az izommozogás, ami az elalvásban is zavar. Nem tudom, hogy mit kellene tenni hogy ez a jelenség elmuljon. Már egy-két napot lazitással, pihenéssel töltöttem, de semmi nem változott. Köszönöm válaszát ,

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izomrángás témában

        Tisztelt Kérdező! Izomlazító kenőcsöt, akár gyógynövényeset (pl. Richtofit sportkrém, vagy levendula tartalmú kenőcs)mweg lehet próbálni lefekvés előtt, illetve reggel is bemasszarozni, valamint néhány hétig izomlazító tablettát is meg lehetne próbálni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. április 11., 14:06; Megválaszolva: 2011. április 14., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: