• Mi a legjobb amit tehetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        8 hettel ezelott hangos szakadas kisereteben serulest szenvedtem fekvenyomo edzesem alatt.A jobb konyokom pillanatok alatt duplajara nott es nagyon fajt de kb.1 ora mulva a fajdalom eltunt de mozgatni nem tudtam.Elmentem a korhazba de ott kozoltek,hogy Mr rontgenre varnom kell tobb hetet.Sajnos ez Anglia.Mivel fajdalmat nem ereztem 2 nap mulva elkezdtem ismet edzeni persze nem terheltem a konyokomet.Naprol napra jobban mozgott es erosodott.3 het mulva lement a duzzanat es tapintva erezheto,hogy a konyok porc felso ive eltavolodott a konyoktol 1.5 cm-re es konyok felso reszen ures vajat erezheto..Hajlitasnal huzasnal tokeletesen mukodik csak tolasnal nem tudok erot kifejteni es akkor furcsa fajdalmat erzek.Tulajdonkeppen tudni szeretnem ez helyre jon magatol vagy csak mutettel es tulajdonkeppen mi is szakadt el ami csak reszleges mozgast engedelyez.Kerem ha a leirtak alapjan tud segiteni akkor segitsen ill.ha tud olyan oldalt ahol megtekinthetnem a konyok komplett felepiteset porcokkal,izmokkal,inakkal annak is nagyon orulnek.Koszonom turelmet.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a sérülés témában

        Elmondása alapján mind izomszakadás, mind törés szóba jön. A legvalószínűbb, hogy valamelyik izom tapadása szakadt le egy csontfragmentummal. Ha röntgent készítettek akkor a csontos sérülésnek látszani kell. Az MR az izmokról ad felvilágosítást. A könyök ízület anatómiája címen, vagy hasonló neveken a kereső oldalakon sok helyet találhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. április 11., 12:59; Megválaszolva: 2011. április 13., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: