• Csonthártya gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vőmnek már kb. 4 hónapja nagyon fáj a csuklója. Már operálták is, de nem találtak semmit. Most azt állapították meg, hogy valószínűleg csonthártya gyulladása van. Mit tegyünk gyógyulása érdekében?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonthártya-gyulladás témában

        Hát, ha csonthártya gyulladást állapítottak, meg akkor arra gyógyszert is kellett, hogy felírjanak Önöknek. Amit tehetnek, hogy ezt a gyógyszert szedik, illetve kímélni kell a végtagot, lehetőleg fáslizni, jegelni, borogatni, de talán az lenne, vagy lett volna a legjobb ha gipszsínt helyeztek volna fel, mert így rögzítve is van és a másik oldalról lehet jegelni, borogatni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bogdán Aurél
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 01., 07:21; Megválaszolva: 2011. április 04., 21:12

        Tudjon meg többet: csonthártya-gyulladás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél évvel ezelőtt kezdtem el az életmódváltást, hogy megszabaduljak az extrém túlsúlyomtól (150 kg). Az edzést fokozatosan erősítettük, mivel előtte sok évig nem sportoltam. A térdem már akkor is kattogott, és ez...
        Tisztelt Doktor Úr! A közeljövőben egy munkakörhöz szükséges alkalmassági vizsgálatra kell mennem, ahol az általános testi vizsgálaton belül szerepel egy tájékozódó jellegű mozgásszervi vizsgálatok elnevezésű tétel is. Érdeklődnék,...
        Tisztelt Doktor Úr ! Kérem, hogy hozzám tartozómnak az előreláthatóan év végén sorra kerülő műtét idejéig szíveskedjen javaslatot adni a fennálló fájdalmak elviseléséhez, valamint a műtét elkerülésére amennyiben bármilyen...
        Nagyfokú kopás miatt erős csípőtájéki fájdalmam van, illetve a fájdalom combtőbe is kisugárzik. Azt szeretném kérdezni, hogy szakorvostól Fellinger féle infúziót kérhetek-e? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Éva
        Tisztelt Doktor ÚR! Két hete keltem arra, hogy bal oldalt fájt a nyakam. Mintha meghúzódott volna a nyakam. Éles szúró fájdalmakat tapasztaltam. Ez sajnos egyre rosszabb lett. Hátrahajtva a fejem és közben jobbra forgatva, kötötebbnek érzem...
        Tisztelt doktor úr, doktor nő! Könnyebb testedzéssel és futballal foglalkozok szabadidőmben, tehát csak hobbi szinten. Idén januárban kezdődött a fájdalom, amikor egyik pillanatról a másikra úgy keltem fel, hogy a jobb lapockámnál bizonyos...
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta fáj a bal vállam, ha mozgatom, olyan érzésem van, mintha kattogna benne valami. Kérem szíveskedjen megnézni a csatolt röntgen felvételt, hogy van-e valami eltérés a normálishoz képest, vagy izületi gyulladás...
        Tisztelt Doktor Úr! Korábban fixatőr volt az alsó lábszáramon, ami miatt csontkinövés/csont vastagodás (a szögek felett, ahogy azokra ránehezedtem) alakult ki pár helyen. Mivel ez esztétikai problémát okoz, szeretném lereszeltetni a csontról...
        Tisztelt Doktor Úr ! Nagyon sokat fáj a térdem . Csatolmányban küldöm a leletemet. MRI. Kérdésem:A továbbiakban mi a teendő ? Tisztelettel: V. T.
        Tisztelt Doktor Úr ! Nagyon sokat fáj a térdem . Csatolmányban küldöm a leleteimet Kérdésem:A továbbiakban mi a teendő ? Tisztelettel: V. T.
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete szinte 24 óra alatt kialakult a nagy lábujjamon egy csúnya duzzanat, amely érintésre is erős fájdalommal járt. Szépen sorban kenegettem, és napközben bekötöttem, hogy a kenőcs ott maradjon a gyulladáson. A...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok Ön felé, hogy küzdősport edzéseinken rendszeresen (heti 3-4 alkalommal) szoktunk súlymellényben edzeni. Ezek a mellények 50 Kg-ig szerelhetők súllyal. Így szoktunk különböző gyakorlatokat...
        Üdv! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy kb. 14 éves koromban tyúkmellet diagnosztizáltak nálam, amit sikerült többé-kevésbé megszüntetni, mert jártam gyógytornára. Sajnos eléggé mozgásszegény életet élek. Most 25 éves vagyok és...
        Tisztelt Doktor Úr! A barátomnak évek óta időnként visszatérő erős térdfájdalma van, (ami családilag öröklött is náluk)amit tetézett egy 2 évvel ezelőtti valószínűsíthető fekpadon végzett helytelen tartásból adódó sérülése. (...