• Csig.felsú záróleme beroppant, testmagassága felére csökkent, , L-S átmeneti rés jelentősen beszűkült. Milyen gyógyítási mód lehetséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. WEBORVOS! Már a kérdés címében nagyjából leírtam milyen fájdalmas problémával küzdök. Kérdésem, hogy a zárólemez beroppanás (törés) magától gyógyul-e valamilyen gyógyszeres kezeléssel? a testmagasság további csökkenése kivédhető-e? és hogyan? További kérdésem: mit jelent: a lumb.gerincen mérs.balra konvex tors.scol. van. A betegség kb. 2 hete van jelen az életemben, előtte ilyen jellegű betegségeim nem voltak. Sajnos a férjem tavaly nyáron meghalt, így egyedül kell megoldanom mindennemű gondomat, nagyon félek a jelenlegi mozgáskorlátozás fájdalmas mindennapjainak átélésétől. Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kompressziós törés témában

        A scoliosis az a gyermekkorából visszamaradt gerincferdülés, ezzel már nincs teendő. A csigolyatörés kezelésére több megoldás is lehetséges a törés jellegétől, lefutásától és az érintett csigolyáktól függően. Van amikor elég a fűző viselése és gyógyszeres kezelés, de olyan eset is van amikor a műtét szükséges. ez lehet a csigolyatest cementtel történő feltöltése, de lehet, hogy lemezekkel kel stabilizálni. Pontos válaszért keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 28., 08:14; Megválaszolva: 2011. március 29., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: