• Melyik betegség tünetei lehetnek ezek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39 éves 174 cm magas és 90 kg nő vagyok. 3 héttel ezelőtt kezdődtek a problémáim. Először csak naponta egyszer fordult elő, hogy a hátsó nyaki izom, majd a csukja izmom megfeszült, mintha izomlázi fájdalom lenne. Aztán ez a feszülés lement a hátizmomba, kicsit mintha a tüdőm fájna,vagy enyhén égne, és azután, mint egy ölelés jött előre a mellkasomba a szorítás. Mindez gyengeséggel, és szerintem az ijedtség miatt nem gyors, hanem nagy szívdobbanásokkal járt. Elkezdtem mérni a vérnyomásomat. 140/90/93 a legsűrűbb, persze van ettől alacsonyabb érték is, és néha magasabb is. Azt olvastam hogy ez magas. Magánszorgalomból elkezdtem szedni a Báno fokhagyma kapszulát,(3x1), és napi 2 kiskanál búzacsíraolajat is. A tünetek nem múlnak. És van amikor egy nap 3-4 ilyen roham is rám jön, de ha pihenek 5 perc és elmúlik. Volt már, hogy arra ébredtem, hogy „rohamom” van. Van amikor mindkét kezemben zsibbadást érzek. Olvastam a honlapon, hogy befolyásolhatja a tüneteket a stressz is, de én azon kevés emberek közzé tartozom, akinek mind a munkahelyén, mind az otthonában békesség és nyugalom van. Várom orvosi véleményét. Üdvözlettel: G. Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Kedves Erika!

        Érdemes lenne  egy neurológiai szakrendelést felkeresnie, ahol kizárják, vagy megerősíthetik a nyaki -ill. háti gerinc meszesedését , ill. elváltozásait, hiszen nagy valószínűséggel ez áll panaszai hátterében.

        Tartáshiba és túlsúlyosság ezt még jobban elősegíti.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-26 23:54:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: