• Izület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Nephrosis syndroma miatt 8 hónapos szteroid+ cph kezelésen estem át, a betegségem remissióban van, de az utóbbi időben rettenetes izületi fájdalmaim vannak. Csontsűrüség mérésre a jövő hónapban kaptam időpontot. Addig nsaid fájdalomcsillapítót kaptam, de ez se4m segít. Minden mozdulat fájdalmat okoz, már egy kenyér szeletelése is nehézséget okoz. Felkelni, elindulni, nagyon nehéz, de járáskor egy kissé enyhülnek a panaszok. Érzékenyek a csontjaim is az izületeknél, a legkisebb űtődésre is fáj. Mitől lehet ez, és meddig tarthat? !3 éves férfi vagyok. Előre is köszönöm! Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Kedves Csaba!


        Könnyebb dolgom lenne, ha pontosn leírta volna, hogy mely ízületei fájnak, esetleg be vannak-e duzzadva, mert bizonyos ízületi betegségekre jellegzetes, hogy melyik ízület érintett. A nephrosis syndroma lehet, hogy összefüggésben áll az Ön ízületi betegségével, ez azért vetődött fel bennem, mert súlyos, szokványos NSAID fájdalomcsillapítókra nem regagáló ízületi fájdalmakról számol be. Vannak olyan több szervet érintő autoimmun betegségek,  ahol az ízületi gyulladás, veseérintettség, és egyéb tünetek is jelentkeznek, ilyen pl. az ún. SLE (lupus betegség). Persze ahhoz, hogy megtudja, mi áll az ízületi fájdalmai mögött, mindenképpen forduljon rheumatológus szakorvoshoz, vagy akár nagyobb centrumban rendelő immunológushoz, aki komplexen át tudja tekinteni a betegségét. 

        Tisztelettel: Dr Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus 
         
         
          
          
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-26 21:50:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó