• Kemény talpbetét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktorúr! Van egy talpbetétem, amely a növekedést serkenti -egy nyújtó gyakorlatsorozat mellett...talán. Műanyagból van, a kiképzése olyan, hogy a középrészén a harántnál egy gúla alakú kitüremkedés van. Ez a viseléskor kellemetlen, fájdalmas érzést kelt a kemény műanyag miatt. A kérdésem az lenne, hogy ennek a talpbetétnek a használata okozhat hosszabb távon ortopédiai problémát, deformációt, vagy csak egyszerűen kellemetlen viselet de gondot nem okoz? Köszönettel: janos

        Dr. Bogdán Aurél válasza a talpbetét témában

        Lehet, hogy Én értettem félre valamit, de ha Ön 27 éves, akkor biztosan nem növekszik már, semmilyen csodabetéttől sem. A növekedési zónák (porcok) 16-18 éves korban elcsontosodnak és ez után növekedés természetes úton már nem megy végbe. Ezen időszak után már csak műtétesen lehet magasságot növelni, az alsó végtagok hosszabbításával, illetve egyes daganatos betegségek kísérőtünete lehet a végtagok növekedése. Így látatlanban nem tudok a betétről nyilatkozni, hogy mennyire okozhat és milyen ortopédiai elváltozásokat, de azt tudom, hogy növekedni nem fog tőle, csak maximum a betét vastagságával lesz magasabb, amikor használja.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 24., 10:42; Megválaszolva: 2011. március 25., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: