• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly nyáron Hajdúszoboszlón,becsípődött a derekam.Orvos jött hozzám,majd itthon hónapokig csak injekcióval tudtam menni dolgozni is.Úgy ahogy helyrejött.Voltam CT, MRI vizsgálaton is ahol minimális kitüremkedést lehet látni. A kérdésem az lenne hogy ez a kitüremkedés visszahúzódhat-e vagy mi lesz vele? Miért van az hogy 6 óránál nem tudok többet aludni mert belejön a fájdalom a derekamba és akárhogy fordulok fáj?Úgyhogy fel kell kelnem és kezdeni a napot. Olvastam hogy Japánban a Seikagaku cég kifejlesztett egy újfajta injekciót porckorongsérvre,azt szeretném megkérdezni hogy Magyarországon lehet e ebből kapni? köszönöm válaszát:tisztelettel Szoó Róbert

        Dr. Bogdán Aurél válasza a porckorongsérv témában

        Az Ön problémája az ideggyógyászat, idegsebészet szakterülete, így az injekcióról nem tudok önnek felvilágosítást adni, mert nem ismerem és nem is használjuk ortopédia és baleseti sebészeten. A kitüremkedések vissza is húzódhatnak illetve rosszabb esetben fokozódnak és kiszakadhatnak, sérvvé válhatnak. Ezzel célszerű rendszeres idegsebészeti kontrollra járni, hogy követni lehessen az alakulását az elváltozásnak.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 22., 08:19; Megválaszolva: 2011. március 23., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: