• Kocogás utáni vádlifájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! 2010. novemberében elkezdtem esténként kocogni, és próbáltam egy gyengébb edzéstervet követni (heti 3-4 futás). A térdem azonban nem bírta, és valószínűleg begyulladt a térdízület, mert alig bírtam lábra állni, és minden lépcsőzésnél belenyilallt a fájdalom. Akkor úgy döntöttem kicsit pihentetem a lábam, végül a tél miatt csak most februárban kezdtem újra a futást, egy másik edzéstervvel. Hogy elkerüljem a térdfájdalmat, elkezdtem Porcerő vitamint szedni, és próbálok odafigyelni a melegítésre is. Azonban most újabb probléma jelentkezett: a sípcsont és a vádliizom találkozásánál (gyakorlatilag belül) érzek fájdalmat. (nem a tipikus izomláz!)Egyik futás után alig bírtam hazabicegni, így kihagytam egy hetet. Most megint elmentem futni, és szerencsére elmúlt ez a fájdalom, de sajnos a térdeléssel lettek gondjaim. Pl. zuhanyozásnál ha a sarkamra ülök, és úgy vagyok maximum 30 másodpercig, utána egyszerűen nem bírok lábra állni, olyan éles fájdalom van a vádlimban. Gyakorlatilag olyan érzés, mintha az ülés során kimenne a lábamból a vér, és amikor felállnék, és megtelne a lábam vérrel, akkor fáj. Ön mit gondol erről? Borzalmas a fájdalom, és így gyakorlatilag szinte nem tudok térdelni. Tudom, hogy a "szimpla" zsibbadás normális lenne, de ez annál sokkal több és sajnos fáj is. 165 cm magas vagyok és 60 kg, ami ha jól tudom nem abnormális érték, így én nem gondolom, hogy a súlyommal lenne összefüggésben. Esetleg van-e olyan vizsgálat, amit javasol? A futást nem szeretném abbahagyni, ha megoldható, de nem szeretném, hogy hosszútávon bármi baja lenne a lábamnak... Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszár fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a fájdalom jelentkezhet a térdhajlatban kialakult Baker cysta miatt, vagy a combközelítő izmok tapadásánál kialakult ingyulladás miatt. Próbálja meg gyulladáscsökkentő kenőccsel bekenni ezt a területe, illetve érdemes volna egy reumatológiai vagy ortopédiai rendelést is felkeresnie, hogy UH vizsgálattal megnézzék, van-e folyadék, gyulladás, illetve mozgásra mikkor fáj.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. március 18., 20:32; Megválaszolva: 2011. március 23., 17:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: