• Térdsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több mint fél évvel ezelőtt térdműtéten estem át. A megoperált porcdarabból azonban levált néhány darab, és ez beékelődik a csontvégek közé, ízületi zárt okozva. Sport közben ez egyáltalán nem akadályoz semmiben sem, sőt fájdalmat sem érzek a térdemben. Idővel ezek a porcdarabok ugyan megkisebbednek, de adig is jelentős kárt okozhatnak a már megoperált porcfelszínen. A helyi városi futballcsapatba készülök leigazolni bő negyed év múlva. A kérdésem az lenne, hogy a nagypályás megterhelést képes lenne-e bírni a térdem. A rengeteg futás miatt kérdezem.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Azt tudnia kell, hogy a korábban sérült, vagy operált térd már soha sem lesz olyan mint azelőtt volt. Hajlamosabb a sérülésre, és a sérülések súlyossága is gyakran nagyobb,mint az egészséges térd esetén. Azt tanácsolom keressen fel egy ortopédiai vagy baleseti szakrendelést, mondja el, hogy mik a tervei és Ők a vizsgálatok után megfelelő választ tudnak Önnek adni arra, hogy mit bír el a térde. Felvetik Önnek a várható szövődményeket és Önnek mérlegelnie kell, hogy kockáztat.e a a foci kedvéért. Azt tudnia kell, hogy a térd szempontjából a foci az egyik legkárosabb sport!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 16., 21:10; Megválaszolva: 2011. március 17., 20:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: