• Ortopédia (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Egyre nehezebben tudok állni és menni is, mert egy idő után olyan érzés keletkezik a hátam alsó részén (csípőtájékon), mintha leszakadna. Nem tudom máshogy elmagyarázni. Nem fáj, de pont olyan érzés, mint amikor pl mélyen a kádba hajolva mosnám a hajamat, de egy idő után ki kell egyenesedni, mert nem bírja tovább a gerincem. Sajnos komoly súlyproblémával is küzdök. Próbáltam sétálni, mozogni, de nem megy. Már a takarítás is nehezemre esik, mindig le kell ülnöm, hogy ez a rossz érzés elmúljon. A bokáim is dagadnak, még amikor ülök akkor is. Csak akkor nem, ha üléskor felpolcolom. (Voltam szívultrahangon és laborvizsgálaton, nem szív-, vagy vese eredetű a lábdagadásom.) Vizsgálták a gerincemet, nincs sérvem. Kicsőrösödések vannak a csigolyákon és egy picit ferde a gerincem. Voltam Ortopédián is, de sajnos azon kívül, hogy az orvos 2 méterről rám nézett és közölte, hogy ne csodálkozzak a problémáimon, hanem fogyjak le, mindenféle vizsgálat nélkül betétet írt ki és slussz. Nehezen írom le ezeket a sorokat, mert én bízom az orvosokban és eddig nagyon is lelkiismeretes és elhivatott szakemberekkel találkoztam, de ez esetben sajnos mégis így történt. Nagyon el vagyok keseredve, mert így dolgozni sem tudok és egyébként sem ülhetek egész nap itthon. Kérem ha tud segítsen! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnálom, hogy nem vizsgálták meg a gerincét (ez nem általános), de talán érdemes lenne egy reumatológiai rendelést is felkeresnie. Valóban a súlytöbblet jelentős problémákat okozhat, de ettől függetlenül gerinctornát éás fizioterápiát, esertleg fürdőkezelést mindenképpen javaslok Önnek, merft sokat enyhít a fájdalmakon.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. március 16., 13:29; Megválaszolva: 2011. március 19., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: