• Poliszegmentális degenerativ eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        sajnos már a fájdalom gyógyászat segítségére szorultam, mert állítólag nem tud az orvos , sem műteni sem kezelni ezt az állapotomat. Jelenleg contramalt, napi 4x40 cseppet, 2x20mg oxycontin ret. tabletta, ami segít az állapotomat elviselni. Sajnos azonban így is elviselhetettlenek a fájdalmak. A csípőm majd szét szakad, alig bírok a lábamon állni. Mihez kezdjek, hogy csak egy kicsit is enyhűljenek a fájdalmai?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csípőfájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! Bár azt nem írja, de úgy gondolom, hogycsípőízületi kopás a betegség, ami okozza a nagy fájdalmakat. Ha ezek az erős fájdalomcsillapítók sem elég hatékonyak, akkor mindenképpen meg kell fontolni a műtéti beavatkozást, ha olyan fokú a kopás, a protézis beültetetését. Nem írja, hogy a műtétet mi miatt nem jaánlották, a kora miatt, vagy egyéb társbetegség van, ami fokozza a műtéti rizikót. Ha pedig nem a csípőízületi kopás okozza a panaszait, akkor pedig tovább kell vizsgálni, hogy mitől vannak ezek az erős fájdalmak, esetleg a derék, vagy a keresztcsont területéről, vagy más belszervi eltérés okozza a panaszokat!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. március 16., 09:11; Megválaszolva: 2011. március 17., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: