• MRI

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Voltam MRI vizsgálaton és 2 hónapra rá kaptam időpontot és érdekelne mit tartalmaz a leletem. Kérem ebben a segítségét. Lelet: A lumbalis lordosis íve megtartott. A csigolyák szabályos alakúak, magasságúak és jelintenzitásúak. Az L4, L5 discusok jelintenzitása, és magassága csökkent. Az L4 discuson jobb oldali paramedián protrusio látható, mely lefelé is terjed, az eredő gyököt komprimálja. Az L5 discus jobb oldali paramedián, lefelé is terjedő protrusioja észlelhető, amely az eredő S1 gyököt komprimálja. A canalis spinalis normális tágasságú. A gerincvelő az L1 csigolya szintjében végződik, normális vastagságú és jelintenzitású. Vélemény: L4 és L5 jobb oldali paramedián protrusio - gyöki kompresszióval. Várom mihamarabbi válaszát! Köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerinc MR témában

        Tisztelt KÉrdező! Az ágyéki 4-es és 5-ös porckorong kiboltosulása (protrusio)észlelhető, mely nyomja (komprimálja) a kilépő ideggyököt, és ez okoz valószínűleg Önnek lesugárzó fájdalmat. Műteni ezt lehetőség szerint nem kell, hanem érdemes volna fizioterápiát, pl. súlyfürdőt kipróbálni, illetve McKenzie tornát is, mely segít abban, hogy a porckorong kiboltosulása visszahúzódhasson.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. március 14., 20:19; Megválaszolva: 2011. március 16., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: