• lábfájás (folyt)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011.03.08.-án 11 óra 19 perckor kifejtettem doktornőnek a panaszom amelyben írtam azt, hogy 2011.03.09.-én megyek vissza kontrollra a lábammal ami meg is történt. A gipsz levétele után láttam hogy a duzzanat ismételten fennáll de az orvos ennek elleére azt mondta hogy javulás következett be mivel a fájdalmaim jelentősen csökkentek és jobban tudom mozgatni a lábam. Én továbbra is el vagyok keseredve mert továbbra is meg van dagadva a lábfejem és a gipszet is visszarakták további 1 hétre. Kérdésem az lenne, hogy az melyik fajtája lehet az ízületi gyulladásnak és a gyógytartam ilyen lassú folyamat vagy egészen másról van itt szó? Köszönöm megtisztelő válaszát

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábfájás témában

        A lábduzzanat magától a gipszeléstől és a gipsz viselésétől is lehet, hisz a lábszár izomzat nem mozog és nem fejti ki pumpafunkcióját a lábszárvénákra, mely miatt pang a vér a lábban és ezért duzzadt. Az valóban jó jel, ha a panaszok csökkentek és a mozgás is javult. A gyulladás a legvalószínűbb, de az a kérdés, hogy ezt mi okozta, mert a gyógyulás időtartama is ettől függ. Azt mondom, hogy ne legyen elkeseredve, A javulás elkezdődött, csak kell még egy kis idő a gyógyuláshoz. szedje a gyulladáscsökkentőt, pihentesse a végtagját, lehetőeleg minél kevesebbet csüngesse. Ha 1-2 héten belül további jelentős javulás nincs és már nem bízik teljesen kezelőorvosában, akkor keressen fel egy másik szakembert is és kérje ki a véleményét.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 09., 14:03; Megválaszolva: 2011. március 10., 23:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: