• Lábzsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/hölgy! Több mint egy éve kezdtem el sportolni (futni) ez alatt sikerült leadnom 30 kilót, viszont az utóbbi időkben olyan 1-2 hónapja 5-6 km után kezdem érezni, hogy a bal lábam elkezd zsibbadni. Volt egy szalaghúzódásom kb fél évvel a tünet előtt de a baleset után nem zsibbadt nagyobb távoknál ellenben most. Sportorvos szerint nincs semmi ok az aggodalomra csak a terhelés és az "odacsapás" miatt van a tünet. De mivel én versenyszerűen sportolok ez zavar és az okát se tudom, hiszen a futási stilusom nem változott. Ha eddig nem zsibbadt akkor most miért? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a zsibbadás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Több oka is lehet panaszának. Elképzelhető, hogy egy makacs húzódás, esetleg néhány izomrost, vagy éppen idegszál elszakadása okozza a bajt. Okozhat még ilyen problémákat a fokozott terhelés miatti ionháztartás felborulása, esetlegesen eddig fel nem ismert belgyógyászati betegség aktiválódása. Pontos válaszhoz ultrahang, röntgen esetleg MR vizsgálat és laborvizsgálat is szükséges. Azt javaslom végeztesse el ezeket a vizsgálatokat akár egy ortopéd szakorvos segítségét is kérheti ehhez, és a vizsgálatok végén közelebb juthat a pontos diagnózishoz és az esetlges kezeléshez.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 07., 00:59; Megválaszolva: 2011. március 10., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: