• Állandó lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szamosi Doktornő! Az anyukámmal kapcsolatban lenne kérdésem. Hónapok óta nagyon fáj a lába. A fájdalom egyre erősebb lett,a következők a tünetei: izomgörcs a vádliban és a combban, a talpa teljesen zsibbadt,a bokája bedagad,hasogató fájdalom a vádliban,láthatóan elvékonyodott a vádli,nagyon nehézkes járás. Kapott injekciókat,gyulladáscsökkentő,izomlazító gyógyszereket. Az állapota ezektől se javult. Volt csontizotóp vizsgálaton /negatív/ és MR vizsgálaton is. Az MR porckorongsérvet igazolt,illetve haemangiómákat találtak nála. Ezután vízi tornára és súlyfürdőre küldték. A tornák már lejártak és a fájdalom semmit sem enyhült. Fájdalomcsillapítót szed minden nap,illetve kenőcsöket használ. Ön szerint, sérven kívül mi okozhat lábfájást és a leírt panaszokat? Az idegsebész szerint ez egy régi sérv és korábban nem voltak ilyen súlyos panaszai. Mivel korábban / 2008/daganatos betegséggel kezelték,félünk az esetleges áttét lehetőségétől./ Tüdőrákot diagnosztizáltak,de a tüdőt végül nem kellett műteni,mert a daganat egy bordára tapadt és azzal együtt sikeresen eltávolították. Illetve kemoterápiát és sugárkezelést kapott./ Az izotópos vizsgálat kb. 3 hónapja történt,az MR 1 hónapja. Akkor egyik sem mutatott daganatot. Mi sugározhat még ki a lábra? Ön mit javasolna? Hogyan,merre tovább? Milyen vizsgálat lenne még célszerű? Szeretnénk a daganat lehetőségét teljesen kizárni,és segíteni végre neki,mert az állandó fájdalom megkeseríti a mindennapjait. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi probléma témában

        Tisztelt Kérdező! A fentiek alapjén nem tartom valószínűnek, hogy köze lenne a vádli és lábfájdalomnak a daganatos betegséghez. Az izotópvizsgálat alkalmas ennek követésére, márpedig ez megtörtént. Ortopédiai vizsgálat is szükséges, hogy a lábbotozatot megnézzék, illetve meg kellene nézni, hogy nincsen- e esetleg D-vitamin hiány, mely okozza az izomfájdalmakat!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. március 05., 19:48; Megválaszolva: 2011. március 09., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: