• Glükozamin szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoki! Idén év elején a bal térdem betagadt.Az UH folyadékot talált benne.Szedtem 3 hónapig Chondrosulfot,kaptam szteroidot a térdembe.A szájon keresztül szedendő gyógyszereket kerülöm a refluxom miatt. Átmenetileg javult a térd fájdalmam,de májusban ismét kiújult,a jobb térdem sem igazán jó.Fáj a vállam,a forgom.Szinte mindig fáj "valamim"!Bió Glükozamint szedhetek?Meddig,mikor?Úgy tudom ez nem csak a tüneteket orvosolja.Kérem,válaszoljon!Köszönöm!Zs

        WEBBeteg szakértő válasza a térdízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdízületi folyadék kialakulása valószínűleg a porckopással együtt járó gyulladásos folyamat következménye. A glukózamin, mint a porcszövet egyik alapvető építőeleme fontos lehet a regenerációban, és ennek pótlása valóban sokat segíthet az porc ellenállóképességének növelésében. Ezt általában tényleg kúraszerűen, 3-4 hónap időtartamra szoktuk javasolni.  Fontos a nehéz fizikai terhelés lehetőség szerinti kerülése is. Ha a folyadék mennyisége nagyon sok, mindenképpen érdemes ortopédushoz fordulni, hogy leszívja, illetve a pockopás mértékéről a térd MR vizsgálat ad legpontosabb képet, ezt kövtően ortopédus dönt az esetleges műtét szükségességéről.

        Tisztelettel: Dr Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-25 07:10:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: