• Ismételt műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.11.20-án voltam MR vizsgálaton ismét. Mr-felvételen az allábbiak szerepelnek, A cervicalis lordosis normális, az alsó harmadban a perem széleken mérsékelt osteophytosis.A cranion-spinalis átmenetben kóros nem látható.A C.III. discuso mediális protrusio,a C.IV. korongon széles, mediális hernia látható.utóbbi a myelonon mérsékelt deformitast okoz, a C.V. discuson jelentős mediális protrusió látható, a myelon mérsékelt deformitasaval. C.VI. discectomia utáni állapotm magaságában a liguortér szabad.A cervicalis myelon jelmenet normális. 2011.03.03-án Lumbális és ágyéki fájdalmaim jelentkeztek.Fájdalom egészen a két térdemig futle és szinte össze csuklásra kényszerít.Lumbális részen 3 szor volt műtétem,és mint ön is látja 2002 ben nyaki séev műtétem is volt azóta is a fejem nagyon fáj ball karom nehezen tudom mozgatni.Már sajnos igen méj depreszióba estem mert házaséletem is megromlott.Orvosom szerint sebészeti beavarkozást nem igényel a jelenlegi panaszaim.Kérdezem meddig lehetmég fájdalmak között élni,mert ln már teljesen elvagyok keseredve.Kérném mielőbbi válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerinc témában

        Kedves Kérdező! A műtéttel nem biztos, hogy a fájdalma megfelelő mértékben csökkenne. Nem tudom milyen fájdalomcsillapítókat szed, vagy mit használ. A gyógyszerek mellett a rendszeres gerinctorna, úszás és a nyakrögzítő illetve gerincfűző viselése enyhíthet a panaszain. A fájdalomcsillapító kezelést vagy neurológusával kellene megbeszélni, vagy egy fájdalom ambulanciát kellene felkeresnie.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 02., 21:09; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: