• Nyakfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A problémám úgy 1,5-2 éve kezdődött, mikor diplomakészítés miatt fél évig intenzíven a laptomon előtt ültem. De mivel ez a szakmám, félek, ez nemhogy javulni, hanem erősödni fog. Mostanra szinte állandó nyakfájdalmakkal küzdök, régebben sose voltam fejfájós, mára ez is egyre gyakoribb, illetve az ágyban fekve gyakran zsibbad hol egyik hol másik karom, nem tudom ezek összefüggenek-e.... Hason alszom, fejem jobbra fordítva (ennek más oka van, mert orrsövényferdülésem miatt csak a jobb oldalon kapok rendesen levegőt), de mostanában már az alvás se megy, pedig kiskoromban sem voltam egy jó alvó, de most a nyaki gondok hátráltatnak. Voltam háziorvosnál, aki azt mondta genetikai is a probléma (ő tudja, hogy anyukámnak is hasonloan pici púp van a nyaki részen), de azért elküldött gerincröntgenre. Semmi kórosat nem mutatott, amennyit értettem belőle, hogy a csigolyák közötti rés össze van szűkülve. Néha már-már úgy érzem, mintha valami nem lenne a helyén a jobb vállam és a nyakam csatlakozánál. Kérdésem, hogy ezek a tünetek (fejfájás,karzsibbadás) összefüggnek-e illetve hogy hogyan lehet enyhíteni a panaszokat? Gerinctorna videóra, vagy jógáa szoktam lazító gyakorlatokat végezni a rendes napi tornázás melett, amikor néha ismerős masszíroz, mindenki mondja, milyen görcsös vagyok. Pár napja a tv-ben pont ilyen riport volt, egy masszőr úgy megropogtatta a riporternő végtagjait, hogy fel-felkiálltott, de lehet hogy valami ilyen rajtam is segítene? Ott azt mondta a masszőr, hogy pár ilyen alkalom, és enyhülnek a tünetek... Elnézést a hosszú levelemért, és válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyakfájdalom témában

        Kedves Kérdező! Vegyen olyan párnát, ami a gerincet egyenesen tartja, végezzen gerinctornát, illetve járjon továbbra rendszeresen masszázsra, mert a rossz tartás miatt izomgörcsök alakulnak ki. A kifejezett "csontkovácsolást" nem ajánlom önnek, csak az óvatos gyógymasszázst.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 02., 14:45; Megválaszolva: 2011. március 04., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: