• Térdműtét után 1 évvel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A térdműtétem után 10 hónappal készült egy MRI felvétel - a vizsgálatot állandó terheléskori fájdalom és állandó duzzanat a térd felett és alatt miatt kértem. A leletet e-mailben küldték meg, tisztelettel kérem, hogy írja meg nekem, pontosan mit is jelentenek ezek a szakszavak? megköszönöm segítségét! Az eminentia mellett medialisan korábbi műtétből származó műtermék látszik. A csontokon egyéb kóros jelintenzitás nem figyelhető meg. Az LCA kiszélesedett, egyenetlen kontúrú, fokozott jeladású. Az LCP angulatioja megváltozott. A medialis meniscus hátsó szarva centralisan magasabb jeladású. A lateralis meniscus megtartott. A patella jó helyzetű, kontúrján kis osteophíták láthatók, a porcfelszíne keskenyebb. A suprapatellaris recessusban kevés folyadék van. Vélemény: Laesio LCA Chondropathia patellae

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Amit az MR lelet takar: - a térdkalács porca felpuhult, kissé kopott - az izületben enyhe foku gyulladás van - a belső oldali gyűrűporc is kopott - az elülső keresztszalagon szakadás látható - a hátső keresztszalag lefutása megváltozott - a lábszárcsont ízfelszínének közepén korábbi térdműtét nyoma látható, hogy mi arra a leleht nem tér ki pontosan.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 28., 20:00; Megválaszolva: 2011. március 03., 22:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: