• X Láb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Körülbelül 3-4 éve áll fenn az a problémám, hogy úgynevezett x lábam van. Eléggé zavar, főként esztétikai okokból, szeretném megtudni, hogy milyen megoldások állnak rendelkezésre a probléma mielőbbi orvoslása érdekében. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a X-láb témában

        Az X láb kezelése a növekedés befejeződését követően műtéti. A lábszár csont térd közeli részén átfűrészelik a csontot és a szögeltérés nagyságától függően egy ék alak kivágásával vagy a csont úgynevezett háztető alakzatban történő átvágásával korrigálják az eltérést és lemezzel, csavarral rögzítik az elért helyzetet, melyeket a csont átépülését követően eltávolítanak. Ezt ortopédián vagy traumatológián végzik!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 26., 21:40; Megválaszolva: 2011. március 01., 16:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó