• Scoliosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A lányom 20 éves, és 7-8 éves korában megállapították a gerincferdülését, amit akkor a Karolina úton kezeltek több alkalommal, de sajnos, a felírt tornagyakorlatokat nem volt hajlandó semmi körülmények között tovább csinálni, csak a kórházi bennfekvése alatt, itthon már nem rendszeresen.Emiatt sok nézeteltérés volt közöttünk.Akkor feküdt gipszágyban is, de a fűzőt már nem volt hajlandó hordani.Egyébként értelmes, okos lány, most egyetemista, de e kérdésben hajthatatlan volt.Emiatt látszik most 20 évesen a jobb lapockán a púp.Most már őt is zavarja, de nem tudom, nem késő-e hogy valami helyrehozhatót tegyünk?Kérném segítségét, hogy mit lehetne tenni 20 évesen a kiskori makacssága miatt kialakult háti púp visszaszorítására? Köszönettel:Szabóné Kővágó Katalin

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincferdülés témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján arra következtetek, hogy a gerincferdülése olyan mértékű, hogy feltehetően csak műtét jön szóba. Azért is valószínű, hogy a műtét az egyetlen megoldás, mert már befejeződött a növekedés, így a fűzővel történő korrekció már esélytelen. Azt tanácsolom, keressenek fel egy gerincsebészettel is rendelkező ortopédiai osztályra vagy valamelyik egyetemi klinikára, ahol vizsgálatot követően pontos választ tudnak adni Önnek!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 25., 08:35; Megválaszolva: 2011. március 01., 09:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: