• Protézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! A bal térdízület natív MRI vizsgálata a következőt mutatta: A fossa poplieteaban, kb. 7 x 4,5 cm nagyságú Baker cysta van. a bursa suprapatellarisban jelentősebb fokú folyadékszaporulat látható. Az ízületi tok krónikus synovitisre jellegzetesen megvastagodott. A medialis meniscus nem ismerhető fel, az ízületi rés medialisan beszűkült. A laterealis meniscus egészében degeneralt. Az LCA kiterjedt, az LCP kisebb mértékű degeneratioja figyelhető meg. A patellan, valamint a femur és a tibia condylusain előrehaladott chondromalacia van. a peremszéleken vaskos osteophytak látszanak. A szakorvos protézis beültetést javasolt. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a félprotézis vagy a teljes protézis lenne nekem megfelelő?Köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Az Ön leírása alapján a teljes protézis jön szóba az Ön esetében, mert mind a két térdfél és a térdkalács is érintett, és ilyen esetekben csak a teljes ízületi pótlásnak van létjogosultsága.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 18., 11:13; Megválaszolva: 2011. február 21., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: