• Gerinc MR vizsgálat eredménye mit mutat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Párom a mai nap folyamán MR vizsgálaton vett részt és az alábbi vizsgálati eredményt kapta: Gerinc íve diszharmonikus. A csigolyatestek magassága megtartott, peremszélek megnyúltak, helyenként osteophytosissal. A discusok jelintensitása a T2 súlyozott felvételeken csökkent. Az L.I. discuson enyhe jobb túlsúlyú medialis előboltosulás látszik, mely a durazsákon benyomatot okoz. Az L.IV. discus körkörös protrusiot mutat, a gerinccsatornát és a formaneket szűkiti. Kérem segítségét a diagnózis értelmezésében. Segítségét előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc témában

        Tisztelt Kérdező! Az osteophytosis meszes csőrképződést jelent. Az ágyéki I-es és IV-es porckorongon előboltosulás van, mely egy szinten a gerinccsatorna felé is boltosul. Ez utóbbi elsősorban előrehajláskor okoz problémát és tüneteket. Fizioterápiás kezeléssel (súlyfürdő pl.), gyógytornával lehet kezelni ezeket az eltéréseket.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 17., 20:08; Megválaszolva: 2011. február 22., 09:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: