• Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! A problémám a következő: Bal oldalt a vállamnál mély belégzéskor rendszeresen fájdalmat érzek. Nem a vállízületnél, nem is a kulcscsontom vagy lapockám fáj, inkább ez utóbbi 2 között. Ülve sokkal kisebb levegővételnél is fájdalmat érzek, állva valamelyest mélyebb belégzés kell, hogy fájjon. Szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet? Nem cipeltem azon az oldalon, nem húztam meg és már több hete tart. Azon az oldalon még egy nagyon könnyű táskát sem bírok 3-4 percnél tovább mert nyilalló fájdalmat érzek, ami mellkas felé irányul. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a vállfájdalom témában

        Pontos válaszhoz nélkülözhetetlenek a vizsgálatok, így csak a lehetőségeket tudom felsorolni Önnek. Az ilyen jellegű fájdalmat sok minden tud provokálni. Egyszerű izomláz, izom gyulladás, csontkinövés, spontán légmell kialakulása, mellhártyagyulladás, egyes szívbetegségek stb. Azt javaslom keressen fel első körben egy ortopédiai szakrendelést, ahol a mozgásszervi okot tudják kizárni, vagy megerősíteni. Utána ha szükséges belgyógyászati, tüdőgyógyászati szakrendelés is indokolt.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 17., 17:46; Megválaszolva: 2011. február 21., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: