• Gerincbántalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Most 53 éves vagyok és 32 évvel ezelőtt kezdődtek a derékfájásaim.Kezdetben 1978-ban csak a bal lábam hátsó lefutásán az achilleszig vpltak fájdalmaim.Egy jó félév múlva lettem először járóképtelen,kb 2 hétig,majd több,mint két hónapi gyógyszeres és fizikoterápiás kezelés után tudtam csak dolgozni.Ezután félévi gyakorisággal ismétlődött a betegség.1980-ban beutaltak az ORFI-ba,ahol discopatia lumb,spondilarthrosis és hemisacralizatio lumb--t állapítottak meg.Eddig(2011) több,mint 50-szer voltam járóképtelen a visszatérő elviselhetetlen fájdalom miatt.Állandósult a még alviselhető fájdalom,de a heveny szakaszokban 600-650 mg Tramadolor mellet sem tudok napokig elaludni.Évek óta nem tudom a cipőm befűzni ,ill a zoknit felhúzni,mert két kézzel nem érem el a lábfejem.Ülő helyzetben képtelen vagyok hasprést kifejteni,mert az achilleszig sugárzó fájdalom elviselhetetlen. álló,járó helyzetben időnként spontán néhány csepp vizelet ürül.MRI felvételek szerint az ágyéki porckorongok dehidratáltak a foramenek szűkek,az S1-en nem műthető sérv van.A reumatológia nem javasol műtétet,csak ha ún stabilizáló fémbeépítést kell alkalmazni,az viszont tovább korlátozza a mozgást. Doktornő véleményét kérném az elviselhetőbb életminőség reményében. Üdvözlettel László

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Ha ilyen erősek a fájdalmak, állandóan visszatérő panaszok vannak, akkor lehetséges, hogy a műtét lenne Önnek a legjobb megoldás. Ezzel kapcsolatban azonban idegsebész véleményét kell kikérni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. február 16., 17:20; Megválaszolva: 2011. február 20., 19:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: