• Mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DrÚr! Fél éve küzdök azzal a problémával hogy járás közben sokszor előfordul hogy végig kell gondolnom hogy milyen mozgás következik. Pl: lépcsőfordulóban ha nem figyelek nem fordul a lábam, vagy erőltetnem kell a menést és közben alig haladok. Ezekből adódóan sokszor fájdalmaim vannak és nehezen is megyek, sántítok esetenként. Megállapították 1 éve hogy coxartrózisom van, de mozgás problémám csak fél éve van. Előfordul hogy fél óráig alig tudok menni, utána meg mintha semmi bajom nem lenne. Enyhe kézremegésem is van, de csak ha nem mozgatom. Keressek fel neurológust vagy menjek vissza az ortopédiára? Mitől lehet ez? Mit javasol?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Az Ön által leírt tünetek jellemzőek a csípőkopásra. A kéz remegése nagy valószínűsggel nincs kapcsolatban a csípőbetegségével. Előfordulhat, hogy valamilyen központi idegrendszeri betegség, akár kezdődő Parkinson kór is állhat a háttérben. Ezért azt tanácsolom mindenképpen nézesse meg magát egy neuroloógussal is kizárandó egyes ideggyógyászati kórképeket és utánna menjen vissza az ortopédiára is utánkövetés, esetleges kezelés céljából.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. február 14., 10:24; Megválaszolva: 2011. február 15., 22:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: