• Mellkasi fájdalmam van hirtelen mozdulatnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Már pár éve előszokott fordulni, hogy rossz, vagy hirtelen mozdulatnál beszúr a mellkasom és olyankor a nagyobb levegővételnél illetve kifújásnál a fájdalom erősödik, ha pedig pici levegőt veszek szinte nem is érzem és ez a tünet viszonylag hamar el is múlik, és hosszú ideig semmi bajom. De tegnap este az ágyon fekve megint beszúrt a mellkasom, aztán el is múlt. Ma viszont kora délután óta fáj megint, mozgásra nagyobb levegővételre fáj a mellkasom, és egy kicsit a hátamat is érzem, ha görnyedek a széken és nem mozgok akkor nagyobb levegővételnél nem érzem a szúró fájdalmat, de ha kiegyenesedem akkor igen, vagy ha elfordítom a mellkasom akkor is beszúr. Nekem ezek a fájdalmak soha nem sugároztak ki sem a vállba sem a nyakba. Mi lehet ennek az oka, ezzel elkell menni orvoshoz, vagy csak vitaminhiány, Vagy mozgáshiány?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A panasz oka mozgásszervi. Ez főleg a helytelen testtartás és mozgásszegény életmód következménye. Sajátítson el gerinctornát és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Figyeljen oda, hogy napközben minden órában legyen egy kis mozgás, amikor pár gyakorlatot is elvégez.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 03., 20:36; Megválaszolva: 2011. február 07., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: