• Sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!Egy évvel ezelőtt becsípődött egy ideg a gerincemnél és azóta fáj a lábam és térdtől lefele részben tudom csak mozgatni.Lábfejem és a nagy lábamujja szinte nem is mozgatható.A naproxin nevű tablettát szedem és fájdalomcsillapítót.Az lenne a kérdésem hogy ennyi idő után még tökéletes lehet-e lábam és esetleg mivel tudnám elősegíteni a javulást.Jeges a lábam egész nap,gondolom attól hogy nem mozog rendesen.Válaszát előre is köszönöm!Livia 2011-01-20 14:46:38 Kedves doktornő!Köszönöm válaszát,de én igazából arra lennék kíváncsi,miután tudom hogy sérvem van ,mi az amitől javulhat a lábam mozgatása.Műteni nem fognak mert nincs kiszakadva a sérv,egy éve szedem a gyógyszereket nem sok javulással.Tornázom is minden nap.Meddig lehet ezt ennyiben hagyni,mert ez a lábam károsodásába kerülhet szerintem.Ha megnézik az idegkárosodás mértékét és helyét attól még nem tudom mozgatni.Mikor és mitől javulhat a gyógyszerek és az injekciók után?Válaszát előre is köszönöm!LIVIA

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves Kérdező! Egy év távlatából javulásra már kicsi az esély, mivel az ideg károsodása véglegesnek mondható. Tornával, fizioterápiával minimális javulás esetleg elérhető, gyógyszerektől javulás nem várható.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. február 03., 14:13; Megválaszolva: 2011. február 10., 17:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: