• Térdrögzítővel sportolhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó! 8 hónapja történt velem egy focibaleset, a bal térdem kiugrott a helyéről és a következők történtek utána: MR vizsgálat eredménye: az oldalszalagok épek, a hátsó keresztszalag kp.harmadában a szalag kiszélesedett, egyentlen kontúrú, a rostok jelintenzitása többnyire megtartott, de szakadás utáni regeneráció figyelhető meg a kiszélesedett szakasznak megfelelően. az ízületi porcfelszínek megtartottak.az ízületet alkotó csontokban és környező lágy részekben kórjelző értékű jelintenzitás eltérés nem látható. Vélemény: St.prupt.part.ACL et PCL. Ezután az ortopéd orvos elküldött gyógytornára és fizikoterápiára.Aztán jött a kontroll ahol azt mondta az ortopéd orvos hogy nem érzi instabilnak a térdem, ezért nem gondolja azt hogy műteni kellene és menjek próbáljam ki a térdem, hogy mennyit bír.Én meg is tettem.Elmentem focizni ahol kb 15 percig semmi gond semmi fájdalom aztán ismét kiugrott a térdem a helyéről. Mit gondol? Ha használok valamilyen térdrögzítőt menni fog a sport? Elkerülhető a műtét az én esetemben?

        WEBBeteg szakértő válasza a térd témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem térdficama volt, hanem térdkalács ficama. Ha valakinek térdficama van az azonnali műtét. A térdkalács ficam kezeléswe elsődlegesen konzervatív. Rövid rögzítés után combizom erősítést is szoktunk javasolni. Ha ezt követően is ismétlődik a ficam több alkalommal, akkor érdemes a műtétet választani, mert ellenkező esetben tönkre mehet a porc. Addig is a térdrögzítő viselése átmeneti megoldást jelenthet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 31., 12:53; Megválaszolva: 2011. február 03., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: