• Gerincferdülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! A leletem szerint a dorsolumbalis gerincen nagyfokú "S" alakú torzios scoliosis található. Kötöttek, merevek a nyakizmaim, az oldalirányú mozgások is elég beszűkültek. Minimális bordapúpom van. A jobb szememre gyermekkori kancsalságból adódóan tompalátó vagyok. Számítógépes munkát végzek, napi 8 órában. Életvitelszerűen foglalkozom az egészségemmel, és szeretném a munkahelyemen is megteremteni a komfortérzetemhez szükséges feltételeket. Milyen tevékenységeket, eszközöket iktassak be a napi rutinomba, hogy törékeny egészségemet szinten tartsam? Köszönöm válaszát.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt KÉrdező! Mindenképpen sszükséges volna az esti, otthoni tornán kívül még a munkahelyen is 2x10-15 perc gerinctornát végezni, ha ez megoldtható. Ez alatt az idő alatt természetesen a lábait is kinyújtóztatja, de érdemes a fal mellett állva vagy ha megoldható fekvő gyakorlatokat is végezni. Fontos lenne a hátizom erősítése is, ez pedig hason fekve a leghatékonyabb, erre is létezik számos gyakorlat.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 29., 11:48; Megválaszolva: 2011. február 01., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: