• Jobb oldali hasi részleges izomszakadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kb 3 hete vettem észre, a jobb oldalamon, a csípőcsontomtól a köldök irányában kb. 3-4 cm.-re kisebb fájdalmat. Elkezdtem nyomogatni, keresgélni, hogy pontosan hol fájhat. Elmentem orvoshoz, mivel hasi problémát nem talált, elküldött ultrahangra, mivel kékes elszíneződések voltak a fájdalmas területen. Kaptam rá kenőcsöt (gyógyszertárban készített Fastum és még valamilyen összetevők) A Hasi ultrahangon megállapították, hogy egy kisebb részleges izomszakadásom van és azért fáj, kisebb folyadék is látható volt. Az ultrahangon azt mondták, hogy kenegessem még egy kicsit azzal a kenőccsel amit kaptam és el fog múlni. Már a 4. hete, hogy elkezdődött, de még mindig fáj. Valamikor pl 2 napig alig érzem, aztán felerősödik a fájdalom. Napi 2-3 szor kenem a kenőccsel, ami használ. Kérdésem az lenne, hogy mikorra múlik el kb. a fájdalom, jó rá e az a kenőcs amit kaptam? (már lassan 3 hete kenem vele) és meddig kenhetem vele? Nem mindig ugyanabban a pontban fáj, Kisugározhat e a fájdalom feljebb is a bordák felé lévő izmokba? Van e okom az aggodalomra, vagy legek türelmes a gyógyulással? Köszönöm válaszát!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a izomszakadás témában

        Az ilyen jellegű sérülések általában 4-6 hét alatt gyógyulnak meg. Addig célszerű kenegetni a sajgó részt. Amit kapott kenőcsöt, az erre a célra megfelel. A fájdalom sugározhat akár az egész hasfal területére is, de fokozatosan csökkennie kell az intenzitásának. Ha 6 hét utnán sincs jelentős javulás keresse fel kezelőorvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 25., 10:50; Megválaszolva: 2011. január 28., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: