• Könyök MR lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A könyökömben időszakos szúró fájdalmat éreztem ezért felkerestem a közeli reumatológiát, ahol MR vizsgálatot kértek. A könyököm MR vizsgálata után az alábbiak olvashatóak a leletben. A kérdésem az lenne, hogy ezek mit jelentenek és milyen kezelésmód várható? (A kontroll vizsgálatra a vizsgálatot kérő reumatológiára csak nagyon sokára kaptam időpontot.) "A könyökízületben kevés folyadék ábrázolódik. Az ízületi porcok kissé elvékonyodtak. Az epicondylus lateralis humeri területén a ligamentum collaterali lat.-extensorinak tapadásánál Pdfs képeken folyadékra ill. gyulladásra utaló hyperintens terület ábrázolódik. A csontállományon belül gyulladásra utaló kép nem látható. A proc. coronoideus csúcsánál egy kisebb meszes háromszög alakú képlet különáll, melyről biztosan megállapítani, hogy exostosis letörése, vagy a csont törése ábrázolódik nem lehet. A folyamat régi és inkább a proc. csúcsrész letörésének felel meg. A diastasis 2,5 mm-es."

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Két kórképre lehet következtetni az MR leletből. Az egyik, hogy az ún. teniszkönyök betegségben szenved. Ennek kezelése több lépcsős. Első körben gyulladáscsökkentő krémek, fáslizás alkalmazandó, ha ez nem elég akkor szájon át gyulladáscsökkentők és gipszrögzítés. ha ez sem használ, akkor injekció az érintett területre, és ha ez sem eredményes, akkor marad a műtét. A másik elváltozást nehéz egyértelműen megítélni. Az lehet egy régebbi törés maradványa, de lehet lágyrész meszesedés is. Erre pontos választ ortopédus, vagy traumatológus tud Önnek adni vizsgálatot követően.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 24., 16:55; Megválaszolva: 2011. január 27., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: