• Coxitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        15hónapos kisfiamnál coxitist állapítottak meg.Cataflam cseppeket kaptunk és ágynyugalmat rendeltek el egy hétig.Elég nehéz kivitelezni,mert pont abban a korban van amikor menni akar állandóan és nem érti meg miért nem lehet..Ülni ülhet azt mondták.Azt szeretném kérdezni,hogy honnan fogom tudni,hogy teljesen meggyógyult-e,mert olvastam,hogy a Perthes-kór is lehet a következménye ilyen izületi gyulladásnak ami ráadásul fiuknál háromszor gyakoribb....Nálunk most fordult elő először egy köhögős,hurutos megbetegedés után több héttel.Fájdította a jobb lábát nem akart ráállni és sántított.Teljesen váratlanul egyik percről a másikra.Nagyon megijedtünk és az ügyeletre vittük ahol uh is készült és ott is látszott.De nem mondták,hogy vissza kell-e vinni controllra.Mit tanácsol?Köszönettel:hajni

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csípő témában

        A coxitis ebben a korban 1-2 hét alatt rendeződhet. A javulást onnan lehet észrevenni, hogy a gyermek egyre aktívabban használja a végtagját és fokozatosan terhelni is fogja. 7-10 nap után lehet engedni, hogy egyre többet és többet mozogjon. 2 hét után menjenek vissza kontrollra egy ortopédiai szakrendelésre. A Perthes-kór csak terósan fennálló, vagy rendszeresen ismétlődő esetben szokott jelentkezni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. január 24., 13:50; Megválaszolva: 2011. január 27., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: