• Gyógytornász (2)!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Cím! Az előző levelemet az alábbiakkal kiegészíteném: Dec. 1-én a jégen térdre estem. A r.felvétel eredménye: ’A patella kp. harmadában bő h.ujjnyi distractioval járó haránttörés van.” „Epikrízis: Bal oldali patellatörése miatt akutan tűződrót, huzóhurkos rögzítést végeztünk. Zavartalan postop. szak után reakciómentes sebbel, gipszrögzítésben emittáljuk.” 9 napig kórházban voltam, az egész lábhosszat fedő gipsszel. Második nap már rá kellett állni. Ezután 5 hétre egy könnyített gipszet kaptam. (2010.dec.9-től jan. l4-ig.) Végig terhelni kellett a lábamat. Ezek után írták ki a gyógytornát, amit az előző levelemben említett okok miatt nem tudtam megkezdeni. „A végtag bemozgatása, betornáztatása, és szelektív ingeráram kezelés javasolt házi szakellátás keretén belül. Teljes súllyal terhelhet.” Kontroll:febr.25. Válaszát, segítségét előre is köszönöm:

        Földi Gyula válasza a gyógytorna témában

        Keressen mindenképpen minél hamarabb gyógytornászt! Ha a szolgálat várólistára hivatkozik hívja fel a megyei egészségbiztosítót, hogy megtudja milyen más szolgáltatók tudnak mihamarabb gyógytornászt küldeni! Néhány gyakorlatra példát találhat a fenti oldalamon: http://gerinctorna.blogspot.com/2011/01/elkezdtem-egy-terd-rehabilitacioval.html


        Földi Gyula
        gyógytornász-fizikoterapeuta

         Földi Gyula

        Kérdés: 2011. január 24., 11:00; Megválaszolva: 2011. január 28., 12:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: