• Gyermeket szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Szamosi Szilvia! 1993- ban azaz 18 eve diagnosztizaltak nalam a juvenilis idiopatias artritisz poliartikularis negativ formalyat! Minden leheto gyogyszert kezekest megkaptam egy ideig tunetmentes voltam , de most 1- 2éve ujra rosszabbul vagyok a doktorom EQUORAL 50 MG- irt fel de ez sem segit csak a mellekhatasok jelentkeztek, es ugyanugy fáj a terdem csuklom es folyadek is van benne! A masik pedig, hogy babat szeretnenk, hogy lehet ezt a betegseget es a terhesseget osszehangolni, hogy sem a babanak, sem nekem ne legyen bajom! A doktorom semmi kielegito vakaszt nem adott! Koszonom elore is tanacsait es eszreveteleit! Tisztelettel Sz. Csilla, Szlovakiabol!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a arthritis témában

        Kedves Csilla! Az Equoral ciklosporin hatóanyagú gyógyszer, nálunk más néven van forgalomban. Emellett nem lehet terhességet vállani. Valójában az lenne jó, ha sikerülne nyugalomba hozni a betegséget akár olyan góygszerrel, melyet nem lehet szedni terheseknek, és csak ezt követően érdemes terhességet vállalni. Nem sok olyan bázisterápiás szer van, melyet terhesség alatt is lehet szedni, így mindenképp várnim kellene. Nem írta le, hogy milyen gyógyszerekt próbáltak már az Ön esetében, de a leghatékonyabbak a methotrexate, illetve az leflunomid szoktak lenni, vagy ha nem hatott egyik sem, netán mellékhatások voltak, akkor pedig biológiai terápia jön szóba!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 23., 14:11; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: