• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő(úr). A panaszom tünetei, amit le szeretnék írni, számomra igen egyszerűek (kb. 10-12 évvel ezelőtt kezdődtek): ha reggel felébredéskor (még az ágyban) nem tudom „kiroppantani” a derekamat, egész nap rossz a közérzetem, fáradékony vagyok. 1-2 nap elteltével egy rossz mozdulat hatására hasító fájdalom a medencecsont felett kb. a 3-5-ik csigolya tájékán. Olyankor napokig nehezemre esik a járás, a jobb lábam combizma erősen fáj. Ha 3-4 nap elteltével sem tudom megroppantani a derekamat-várható az eszméletvesztés, amire kétszer volt példa (kb., 10 évvel ezelőtt-egy évben egyszer). A második eszméletvesztéskor összetörtem az arcomat, akkor fordultam orvoshoz gerincpanasszal. Azt mondta „a gerincének semmi baja egy kis porckopáson kívül, vigyázzon rá, ne emeljen nehezet. Önnek, az agyának van baja”. Az eszméletvesztések után mindig visszaállt a gerincem a „normális kerékvágásba”. Nem jellemző, de általában ilyenkor tél idején gyakrabbak ezek a tünetek. Maga a gyenge-tompa gerincfájás mindennapos, minden reggel masszírozom. A fájdalom helyén, kb., 10 cm., átmérőjű felületen, állandóan, szinte forró a bőr. Nem tudom, van e hozzá köze: ilyenkor változik a székelési szokásom-hol hasmenésem van, hol székrekedésem. Vizelési inger hatására erősödik a csigolyakörnyéki fájdalom, mely vizelés után alábbhagy. Dohányzom, nem napi rendszerességgel-alkalmanként, fogyasztok alkoholt. Válaszukat előre is köszönöm. Kérem, írják meg, hogy alkalomadtán, célirányosan milyen szakorvoshoz forduljak. U.I. Egyedi eset-e az enyém, vagy már találkoztak ehhez hasonlóval?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a derékfájás témában

        Tisztelt Krdező! Énis úgy gondolom, hogy a gerincpanaszok nem állnak közvetlenül összefüggésben az egyébként elég széles körű egyéb panaszokkal, melyeknem nem kizárt a pszichés háttere. Ettől függetlenül rendszeres gyógytorna nagyon sokt segítene, illetve szóba jön vizes kezelés, tangentor, vagy egyéb fizioterápia, pl. UH, vagy elektromos kezelés. Ebben kérje reumatológus segítégét!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. január 22., 16:26; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: